Am intalnins si ninsi fericiti

Cred ca e bine sa fii copil si sa te joci. In aceeasi ordine de idei si datul in mintea copiilor e benefic, cateodata. Nu in excese, ca doare. Se supara copiii si nu se mai joaca impreuna cu tine

Asa s-a facut ca ieri a inceput sa ninga, a nins mai diferit decat in zilele dinainte, care erau categorisite in modelul „fleoscaiala”, s-au acoperit negurile asfaltului bucurestean si multe capete, dintre care cele mai multe… mici si de pitici, s-au ivit de prin plapumioare si-au inceput sa adune zapada alba in manusi colorate, sa traga saniile si sa-si poarte fularele la fel de colorate intr-o veselie de iarna. Imbujorati si cu parinti pe langa, sprincene pline de fulgi si cizmulite pline de troian, miniaturalii oameni de zapada s-au racorit si si-au format vocile pentru strigate zambarete de iarna. Pe care cu mare drag le accept in acoperirea de colinde englezesti, hrusciene si de metrou, pentru simplul fapt ca strigatele acestea is prea rare iar colindele prea multe. Incalzirea globala bat-o vina.

Sanii urcand, copii alunecand ca niste pinguini neindemanatici, haiosi, incaciulati cu ciucuri sau cu capul gol, ochi scanteind, pantaloni doua perechi si aparatoare mici de zapada peste ghete, asta am fost ieri cu totii, cred. Ceea ce e un lucru bun. Pana si masinile au fost mai rare, si ne-au dat dreptate, bucurandu-se de bucuria noastra si invitandu-si stapanii proprii pe afara. Chiar si pentru a lopati zapada de pe ele.

Am intalnins si ninsi fericiti

3 gânduri despre &8222;Am intalnins si ninsi fericiti&8221;

  1. Vreau copii.

    Nu ii vreau acum. Dar nici prea tarziu. Ii vreau atunci cand vor vrea ei sa fie copii. Vreau sa stie ce e aia zapada. Vreau sa stie ce e aia iarba. Vreau sa simta cum le ingheata mainile in omat si nu se mai satura. Sa ii vad rosii la fata, si sa alerg dupa ei, sa ii bag in casa. Iar ei sa nu se lase. Vreau sa stie ce e ala un brad. Pe viu. Nu din carti. Vreau sa stie ce e aia o randunica. Aproape ca nici macar eu nu mai stiu ce e aia. Dar ei as vrea sa stie. Randunele. Vreau sa invete singuri cum sa se bucure de ceea ce vor incerca sa salveze. Vreau sa invete singuri ce inseamna sa fie fericiti. Si vreau sa fiu fericit pentru fericirea lor.

    Si asta va doresc si voua. Printre troiene.

Lasă un comentariu