Scrie

Se pare că am impulsul ăsta de multe ori și de puține ori îi dau ghes ascultării. O să se mai tot repete scrisul ăsta, mi-a venit poftă și condei acolo unde trebuie. Că scriu aici la mine pe blog sau pe alte bloguri (o să mă mai revedeți și pe Kulturkombinat în următoarele zile), sau pe social media, acolo unde deja mă știți activ, asta e, o să scriu până nu se mai poate. Îmi și place.

Multă lume cred că scrie mai mult decât mine. Asta e, sunt poate mai motivați sau doar mă roade pe mine invidia, nu concep. De acum, ar trebui să am un plan, o fițuică pe care să îmi imprim ideile de cel puțin două ori pe săptămână și să bifez.

Nu or fi mai multe lucruri mai mai bune de făcut? S-a terminat lumea de activități și eu mi-am ales doar sărăcia asta de scris? Oricât m-aș pune eu pe gândit la un răspuns pentru această întrebare, unul mă împunge în coaste ca un taur năbădăios.

Pentru că ÎMI TREBUIE. Na, ăsta e răspunsul, mai simplu de atât nu se poate într-o activitate creativă și un motiv mai bun nici că se poate găsi. Al doilea motiv ar fi că… sincer, aș înnebuni dacă nu aș scrie. „Makes me crazy not to”, cum spun englezii. Mă simt depășit de situații dacă nu le trec pe foaie, e un „hai că se poate” molcom și dătător de dorințe pentru a-mi îndeplini un scop în viață.

Pentru că pot, aia e. În viața asta există mulți oameni care scriu și vor mai exista și mai mulți care îi vor citi. Mijloacele încep să crească, scopurile încep să crească și ele, ideea că orice persoană poate să scrie e percepută ca un ceva nou, dar nu la fel de cool atunci când te apuci.

Vrei să fii convins să scrii? Ei bine, scrie. Că gânduri prin cap îți vin. Ieri apucasem să scriu despre cum se iubesc piticii de grădină pornind de la niște cuburi pe care le-am primit acum câțiva ani de la o prietenă. Am scris articolul ăla… poate o să-l și publicul, de vreo 5 ori și de atâtea ori l-am șters, pentru că nu mi-a plăcut cum sună în final. Mi-a rămas însă un fragment foarte fain, poate o să-l citiți, dacă ajungeți cu textul până aici: „Nouă, piticilor de grădină, ne place să stăm obraz lângă obraz. Așa, din materialul nostru rece, nu e bine să ne desparți obraz de obraz, pentru că acolo stă toată iubirea noastră. Zăpezi, friguri, ploi, călduri de foc și ierburi ce ne înconjoară nu ne-au despărțit pe mine și pe Sophie atunci când ne-am lipit obraz de obraz.”

Dacă un gând îți dă ghes sau o muză îți șoptește ceva din priviri, scrie! Dacă îți face cu ochiul vreun proiect pe care vrei să-l pui în aplicare și cine știe ce fotografie ai mai văzut tu pe stradă, să știi că gândurile ți se duc în lumea asta din timpul ăsta imediat, așa că mai bine… scrie!

Pentru că așa ar trebui. Știu că am un job care presupune mare parte din timp scrisul, știu că orice conversație se ține și dăinuie mai mult prin scris, știu că acum prieteniile se înfiripă prin cuvinte și trăiesc acolo prin fraze, complimente și scurtături tactile exprimate prin apăsatul vârfului de scris acolo unde trebuie, așa că de ce nu aș continua? Scrisul e… scrisul e cum mă simt, cum mă comport, ce fac și ce îți fac, cum mă plimb și pe unde și mai ales de ce. Râd în scris, râd când scriu, au fost momente când am și plâns în scris și te-am făcut să plângi, în care te-am atins și te-am făcut să tremuri. Iar ăsta, chiar dacă e un lucru normal în atâtea ere de povești, romane și de scurt-metraje, mă face să cred că mi se dezvoltă aripi cu pixuri și creioane în loc de aripi. Ficțiune sau non-ficțiune, mie îmi place oricum. E ca celebrity-crush-ul despre care ai vorbi mereu și nu te-ai mai opri, doar privindu-i niște poze. E ca animalul preferat din casă sau cănile alea de cafea care stau tolănite languros gata-gata să te trezească, e zgomotul de tren ce te duce și te aduce și despre tot felul de lanuri de porumb.

O să fie bine, oare? Nici nu știu câtă audiență am pentru ce pun pe paginile astea de internet, dar, cum ar zice englezii… „Damn, it feels so good!”

 

Anunțuri
Scrie

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s