Cum te fac să asculți primele zece secunde din The Boxer Rebellion.

Prima dată când te uiți la Nathan Nicholson (vocalul) zici că s-a apucat Zachary Quinto (un actor, s-ar putea să-l știți) de cântat. Apoi îl auzi. O voce minunată care conduce de câțiva ani buni o combinație de muzică indie-rock sub denumirea de The Boxer Rebellion. Nu e ceva ce ai putea caracteriza ca one man show, cum sunt multe trupe în perioada asta, pentru că din jurul lui vin foarte artistic și ca o complentare de întreg Adam Harrison (bas), Todd Howe (chitară) si Piers Hewitt (tobe) și toți, luați laolaltă, sunt captivanți.

Vreau să ascultați primele 10 secunde din „Promises„, ultimul album. Cât îți ia? 10 secunde dintr-un timp prețios. Numai atât. Piesa se numește „Diamonds„. O să te faci bilet de pus în plic, încătușat în muzica lor, indiferent dacă i-ai mai ascultat până acum trecător sau doar abia te-ai apucat de savurat. Combinația de chitară cu synth-uri e seducătoare ca o tristețe a unui crush. Intri direct în refren, cald: „I’m no good next to diamonds / When I’m too close to start to fade.”. Psihedelic, ritmat, sacadat ca un gât prins de bătăile sufletului. Apoi ai să fii convins să asculți cam tot ce au scos.

Primul meu contact cu muzica lor a fost într-un parc. Un playlist ștrengar setat pe modul radio m-a făcut să-i descopăr. Acum vreo 4 sau 5 ani. Așa cum muzica e ca amintirile, trebuie să le povestești cuprins de o stare, la fel și The Boxer Rebellion. Se simte, că e melancolic, pe alocuri trist, dar totuși energic. Te face să te miști. Iar un concert live nu trebuie pierdut. Niciodată. Cine știe pe ce culmi mai ajung și acum, cât mai poți să-i prinzi, te sfătuiesc să.

Dacă nu știi deja de ce, e pentru că vineri, 7 noiembrie 2014, ei vor apărea în carne și muzică la Colectiv. În deschidere Velosonics. Evenimentul începe la 22.00. Dacă aveți cum să veniți, să nu vă prind că nu veniți. O să fie prea frumos. Până atunci am să mai las o mostră de muzica lor aici, să vă convingă și mai mult. Recomand cu căldură piesa mea preferată: „Both Sides Are Even„.

Site oficial

Facebook

Twitter

Youtube

Despre evenimentul de la Colectiv puteți afla mai multe dând click pe acest afiș:

The Boxer Rebellion @ Colectiv - 7 noiembrie 2014

Reclame
Cum te fac să asculți primele zece secunde din The Boxer Rebellion.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s