CHET FAKER – Muzică la intensitatea unui rotocol de fum.

„I got a feeling we are gonna win
Our bodies make it perfect
And your eyes can make me swim”

Un rotocol de fum de țigară pornit din gura unei buze nesărutate de mult trece prin cortul supraîncălzit de oameni de la Arenele Romane. Unora le scapă degete pe tine, alții se fâțâie cu grabnică așteptare să se mai termine Oktopus odată, alții dansează cu priviri în gol pe mix-urile lui Oktopus. Poate că e frig afară de-ți îngheață sângele în vene și răceala îți crapă privirea. Pe aici e cald, poate prea cald, poate prea intens, una dintre puținele probleme ale unui eveniment ce putea fi perfect. Nu mai e nimic perfect. Afară țipă politica ca din cucuvea de șarpe. Și unora ne cântă Chet Faker pentru prima oară live.

Chet Faker Arenele Romane 2014

Dacă ai asocia muzica lui cu ceva, ar fi o singurătate intoxicantă a mai multor povești trecute sau împletite pe loc, o melancolie cu speranțe și senzualitate. Două trupuri ce nu se văd prima oară ci doar se gândesc la fantezii cu prima dată. “Talk is cheap, my darling…”.

Urmărește-i fața. Nu aseară, dacă nu ai fost, chiar și în poze. Nu credeai că din schițarea zâmbetului ăluia puțin timid de sub o barbă stufoasă poate să iasă versuri atât de intense, care să te facă să tremuri și să-ți coboare bașii din suflet. Nu credeai, nu? Ei, iată.

And our eyes

Are saying more than we can talk and warmer than our bedroom sport

And your thighs

Are kisses from the outside, girl that’s all I need

 

Omul ăsta a crescut cu muzică în sânge. Compilații de chillout și jazz dat pe repeat de la un nume care a cucerit lumea înainte să-l inspire pe el numele. Chet Baker. Să-l căutați pe unde puteți.

Și-a făcut carieră dintr-un upload în 2011. Hai că-l știți, e “No Diggity”, un cover după Blackstreet, apoi dintr-o colaborare cu Flume a început să ne cucerească pe toți. Singur, de capul lui, fără nici o casă de producție. Cu o barbă ce bagă multe ființe feminine în adorație și niște mâini puternice ce rup butoanele într-o joacă sigură, aproape plutind. Voce fără inflexiuni, de parcă face asta de când e lumea.

Poate că a cântat prea puțin sau prea mult pentru unele persoane. Poate a zis prea multe. Mai ieșea din când în când din sfera lui să ne zică lucruri prietenești care să te facă să crezi că e om normal la cap și nu vreun soft cu barbă.

Sunt concerte și concerte, însă. Unele te eliberează, altele te închid, altele îți amintesc vremuri trecute și altele te deschid. Un concert Chet Faker se observă în privirile celorlalți atunci când îți curg versurile prin cap.

A fost minunat.

chet faker arenele romane 2014

 

De ascultat AICI.


The Fresh, mulțumim. PiEs, data viitoare o ieșire mai mare, mai largă, fără complicații. Pentru că putea fi mai bine dacă era așa.

Reclame
CHET FAKER – Muzică la intensitatea unui rotocol de fum.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s