Fragilitate.

Vremea asta e ca un gând întunecat ce bate la fereastră. În (auto)buze fără nici un sens care se întorc în aceleași autogări, lumea se zgribulește în gânduri și-n fantezii cu calorifere. Stai la fereastră pe drum și ți se pierd luminile trecătoare pe străzi cu vijelii. În mâneci ți-s încheieturile reci și fiecare privire care ți se uită-n priviri e speriată de vremuri. E bruscă iarna asta și te mușcă de obraji, pe gât și de nas și prin sprâncene.

Din locurile răzvrătite ale autobuzului meu, îi place să se uite la el. Ascuns, un furiș grăpiș, prin bucle și prin gene. Prin muzica pe care gândește în căștile sale. Prin zâmbete subite despre aduceri aminte. Îi simte degetele fredonând pe coapsele picioarelor în ritmuri alerte sau liniștite. Îi place să doarmă ușor în visele sale.

Îi place să se uite la ea. Ascuns, pe furiș grăpiș, prin buze crăpate. Prin muzică de byron cu pahare de vin în stelele sale. Îi simte degetele apucând pe coapsele picioarelor. Îi place să doarmă neliniștit în vise imorale.

Îi place să se uite la ei. Fățiș, cu un zâmbet tâmp pe față, prin muzică de Hozier cu un violoncel și versurile sale. Își simte degetele cântând pe coardelor dorințelor instrumentale.

Și ea îl privește zâmbind adorat pe tipul din oglinda retrovizoare. Reflectat, fantezist, într-o oglindă în care sufletele se văd mai aproape decât par.

Autobuzele noastre nu ar trebui să aibă locurile goale. Acolo sunt toate personajele pe care le iubești irațional, ireal, liceal, matinal.

Iar eu scriu aici despre ei dintre curbele unui pahar de vin în care se vede roșeața buzelor tale.

Reclame
Fragilitate.

Un gând despre &8222;Fragilitate.&8221;

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s