Top 10 actrițe de acum care cântă surprinzător de bine

Tocmai mi-am adus aminte, căutând o introducere, cum stăteam eu acum mulți ani cu ai mei părinți cu ochii în televizor de ne uitam la „Sunetul muzicii”, „West Side Story”, „Vrăjitorul din Oz”, „Singing in the rain” sau mai știu eu ce alt musical și vreau să spun asta pentru că pe vremuri a fi actor nu prea era de ajuns. Toată lumea trebuia să, vorba unei reclame la tigăi, cânte „la două piane” pentru a fi la același nivel sau chiar a depăși voci precum cele ale Juliei Andrews, Judy Garland, Marlene Dietrich etc. Dau exemple de actrițe, pentru că asta e tema mea. Vă voi spune mai târziu puțin despre ce e vorba. În fine, moda aceea s-a cam dus, musical-urile nu mai sunt atât de cool cum erau atunci, mai sunt niște ițiri cinematografice destul de plăcute și cu box-office cum ar fi „Moulin Rouge”, „Chicago” sau mult mai recentul „Pitch Perfect”, dar asta e trecător. Nu înseamnă însă că multe din actrițele pe care le avem acum nu știu să cânte și de asta ne-am adunat noi aici, pentru a vedea un top creat de mine în care se regăsesc actrițe ale timpurilor noastre cu niște voci frumoase.

Înainte de a începe topul vreau să vă spun că acest articol a pornit ca o provocare între doi prieteni foarte buni și funcționează pe două căi. Eu mă voi ocupa de partea feminină a situației, iar Andra cea dătătoare de like-uri se ocupă de partea masculină. Cu siguranță veți găsi în articolul ei numai bunătăți, am tras puțin cu ochiul. :)

And now we start:

10. Renee Zellweger – dacă nu ați văzut până acum filmul Chicago, ar trebui. Cu un cast de excepție, pentru că pe lângă Renee Zellweger mai sunt oameni precum Catherine Zeta-Jones, Richard Gere și John C. Reilly, e și o poveste pe măsură ce se petrece prin anii 1920. Dragoste și înșelătorii, mișmașuri și bani, și vocea de pe melodia aceasta:

09. Anna Kendrick – este vorba despre mult prea cunoscuta piesă „Cups” în care Anna dă dovadă și de îndemânare cu un pahar cu care își face back-ul sonor pentru cântec. De fapt, asta e scena muzicală care contează cel mai mult în filmul Pitch Perfect, restul e o haioșenie pură care merită văzută.

08. Marion Cotillard – accentul ăla franțuzesc răvășitor și atitudinea de cabaret de anii ’50. Da, Marion, „You can take it all”.

07. Ellen Page – fani ai filmului Juno printre care mă număr cu plăcere, bine ați venit în top, unde Ellen Page cântă în felul următor (în duet cu Michael Cera)

06. Keira Knightley – e una dintre actrițele mele preferate. Împreună cu Mark Ruffalo joacă într-un film deosebit de romantic și vivace numit „Begin Again” unde cântă și e minunată vocea ei. Here we go:

05. Milla Jovovich – nu uită nimeni replica „MULTIPASS!” și nici seria de filme „Resident Evil” care, contrar calității, încă se mai produce. Pe lângă aceste lucruri și faptul că filmul meu preferat cu ea e „Joan Of Arc”, Milla mai și cântă și a lansat chiar un album în anul 1994 numit „The Divine Comedy” (Listen to it on Deezer). Piesa mea preferată de pe el este aceasta.

04. Emilia Clarke – în Game of Thrones stăpânește dragoni cu o atitudine de fier, în piesa de teatru „Breakfast at Tiffany’s” stăpânește inimile ascultătorilor și privitorilor cu un rol ce a făcut-o pe Audrey Hepburn celebră. Iar vocea ei e tot ce trebuia piesei acesteia de teatru.

03. Nicole Kidman – Moulin Rouge, musical de pomină realizat de Baz Luhrman, cu ea și cu Ewan McGregor în rolurile principale și cu un soundtrack extraordinar, interpretări de piese celebre și apoi această piesă tristă pe care Nicole își face auzită vocea ei guturală, bolnăvicioasă și totuși încântătoare.

02. Scarlett Johansson – sexy, Black Widow, Lost In Translation, mai nou Lucy. În spatele șarmului ăsta care scoate pasiuni ascunse din bărbații lumii stau deja două albume muzicale primite foarte bine de critici, unul dintre ele realizat alături de Pete Yorn (album numit „Break Up”). Piesa mea preferată e de pe primul ei album „Anywhere I Lay My Head” (Listen to it on Deezer).

Și dacă tot sunt aici și nu mă întreabă nimeni de ce pun două piese, așez aici cu mare atenție piesa de pe coloana sonoră a filmului „Her”. Enjoy :)

01. Carla Bruni –  prima doamnă a Franței la un moment dat, un model de succes în trecut și o voce de pisică ce abia se trezește morocănos din somn. Carla va fi mereu în topul ăsta pe primul loc și cam atât am avut de spus. Piesa care ma răcorește și sper că vă face și pe voi să vă simțiți bine este:

Sper că v-a plăcut, iar dacă mai aveți și alte sugestii de actrițe cu voci bune, nu ezitați să le spuneți în comentarii. Mai am și eu câteva mențiuni de dat și poate le contopim într-un update la acest articol. 

Reclame
Top 10 actrițe de acum care cântă surprinzător de bine

2 gânduri despre &8222;Top 10 actrițe de acum care cântă surprinzător de bine&8221;

  1. Locul prim e meritat, Bruni a jucat si in „Midnight In Paris”, ca si rol destul de mic dar interesant, ghid la muzeu, ca si. muzica merjta ascultata, oricum nu stiam ca si Keira Knightley canta, un motiv sa vad ” Begin Again”, mai era si Whitney Houston de adaugat si Rihanna, desi acolo mai degraba sunt voci superbe cars apar si in filme!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s