Scrie!

Despre zgomotul de taste răpăind odată cu degetele. Despre foșnetul lăsat de bila de pix pe hârtie. Despre zgâriatul cu stiloul, ca o arsură cu cerneală peste tot pe unde așezi un scris. Despre zgâriatul cu unghiile sau cu o piatră pe un perete. Despre foșnitul unui spray pe un zid. Despre mirosul de plumb de pe un articol scris de tine. Sau citit de tine. Despre creativitate și despre oboseală. Despre amintiri din copilărie sau despre planurile de bătrânețe.
Despre lucruri la care te pricepi sau te faci că le pricepi. Despre cum te trezești, cum arată dimineața în perdele sau cum s-a așezat pisica sau cățelul cu fundul peste tine. Despre soarele care îți intră în ochi, despre cum se ceartă tot felul de păsări prin copaci sau despre prima apă rece pe față. Despre ritualuri. Despre prima țigară, despre cum zgomotul pe care-l scoate la primul ars. Despre ce mănânci, despre gust și despre aromă. Despre linguri, furculițe, cuțite și felii de pâine. Despre ceștile de cafea. Despre primul mail. Despre ce ai pe wall și despre cine ți-a dat like. Despre cum scapi firimituri pe covor și priviri spre emisiunea de gătit de la televizor.
Despre pantofi, despre pași și despre plimbări. Despre mașini, despre biciclete, despre fete. Despre drumuri, despre gropi, despre cablurile peste care nu se vede cerul. Despre fețe cunoscute și despre fețe necunoscute. Despre priviri, fie că sunt ascunse sau curajoase. Despre cum zâmbești sau cum te bufnește râsul. Despre cum te enervează ceva sau cineva. Despre gesturi. Despre căștile din urechi și ce-ți spun ele. Despre oamenii cu sacoșă care se feresc de ploaie pe stradă sau despre cățelul care face pipi cu un picior ridicat spre doamna încălțată cu pantofi roșii din parc. Despre autobuze, trenuri, avioane, nave spațiale. Despre oameni care se țin de mână sau se despart. Despre ce ți se pare când ți-a zis „Bună” sau despre cum ți se pare că ți-a zis „Pa.” Despre muncă, despre ținutul unei prelegeri, despre productivitate și despre gânduri departe. Despre plictiseală, despre birouri de lemn, șefi cu capsa pusă și secretare cu picioare.
Despre ora de plecare, despre ora de ajuns, despre apus. Despre dușul de relaxare sau spălatul pe picioare. Despre seriale, despre ultima carte, despre ultima întâmplare. Despre „te aștept” și despre „ai venit”.
Despre cum vă dezbrăcați unul pe altul și despre cum vă place și unde vreți să ajungeți cu mai multe atingeri. Despre curaj și îndrăzneală, despre mușcat și zgârieturi. Despre rădăcinile părului de la ceafă și despre tot felul de săruturi pe coapsă. Despre căldură, despre frig, despre cum a fost și cum va mai fi.
Despre ce ai citit, despre cum adormi citind și despre cum ai visat. Despre ce ai vrea să scrii a doua zi.
Scrie despre aceste lucruri pentru că de la un timp oamenii încep să nu mai știe să caracterizeze în cuvinte o poză care semnifică mai multe cuvinte.

 

Reclame
Scrie!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s