Ce albume noi de muzică mai aștept anul ăsta [live update]

M-am gândit eu așa de la mine să fac o listă de albume pe care le aștept ca și când, dar asta nu înseamnă că în comentarii nu accept și albumele voastre. Lista se va updata cu toate albumele noastre preferate, iar ăsta să fie un bookmark util aș vrea (Yoda accent).

Sia – 1000 Forms of Fear (8 iulie)

Cineva spunea odată că muzica bună pornește de cele mai multe ori din Maria Britanie. Sia a auzit probabil aceleași voci, s-a mutat din Australia și de acolo a pornit succesul. Pe mine m-a cucerit cu vocea ei de pe o compilație Cafe del Mar cu piesa „Breathe Me” (cred că am auzit piesa asta și printr-o reclamă la ceva, dar chiar nu îmi mai aduc aminte acum). În fine, lucrurile au evoluat destul de mult de atunci, colaborări de vreo trei albume cu Zero 7 și scrieri de versuri pentru piesele unor mai mari celebrități cum ar fi Christina Aguilera, Madonna, Britney Spears, Beyonce și Rihanna. Apogeoul creației ei va fi însă anul acesta și sunt foarte sigur, e unul dintre cele mai bune albume așteptate de mine, dacă nu cel mai. În curând pe toate dispozitivele, dar până atunci una dintre piesele lansate recent:

Fink – Hard Believer (15 iulie)

Fin Grenall sau Fink e un englez stabilit în Berlin, unul dintre orașele tuturor posibilităților. Dacă nu ai ascultat până acum piesa „This is The Thing” sau albumul Perfect Darkness nu ai cum să știi că vocea lui pur și simplu te face să tremuri din toate încheieturile. Recomand albumul ce va veni din toată inima.

Morrissey – World Peace is None Of Your Business (15 iulie)

The Smiths? Anyone? Da? Morrissey în varianta solo nu e la fel, dar nici mai prejos. Pentru când luminile nu se vor stinge niciodată.

Opeth – Pale Communion (26 august)

Cred că singurul album de progressive din lista aceasta. Așa s-a potrivit, așa îl aștept. Vine cred că la momentul perfect pentru așa ceva, sfârșit de vară și început de toamnă, nu că până acum ar fi fost mai dihai vremea de afară. De ascultat următoarea piesă:

Interpol – El Pintor (9 septembrie)

În spaniolă, pintor înseamnă pictor. Fie că va avea o poveste în spate, fie că nu, nu pot să fac comparația stilului muzical Interpol cu niște tușe gigant și groase care îți apasă auzul cu forță și dramatism. Ceva plăcut, ceva relaxant și poate depresiv, de toamnă.

BANKS – Goddess (9 septembrie)

Cea mai frumoasă cântăreață din listă. A început să scrie versuri și să le cânte de pe la 15 ani, de când a primit cadou un keyboard. Ce a ajuns acum în urechile noastre e datorită unei voci extrem de senzuale care face toate posturile de radio să radieze plăcere.

My Brightest Diamond – This Is My Hand (16 septembrie)

Povestea mea cu My Brightest Diamond începe cu prima perioadă a Youtube, atunci când căutam nu știu ce și din link în link am dat peste un live într-un club din Norvegia al piesei „Golden Star”. Nu m-am mai dezlipit. A urmat însă o pauză lungă de tăcere în care Shara Worden nu a mai schițat nimic sau ne-a făcut să înțelegem asta, dar iată că în anul 2014, în toamnă…

Hozier – Hozier (19 septembrie)

De mult timp l-am nominalizat drept unul dintre artiștii pe care îi are anul ăsta mai buni. Încet dar sigur, Hozier urcă în topuri și pe posturile de radio cu piese pline de mesaj și de poveste, unele dintre ele chiar puternic sociale (vezi povestea din videoclipul „Take Me To Church”).

Alt-J – This Is All Yours (22 septembrie)

În amintirea serialului Weeds cu al lor Fitzpleasure, prima dată când am auzit de ei, și în amintirea somnului plăcut dintr-un aeroport din Londra atunci când, rezemat de o cafenea, am auzit și repetat în gând de fiecare dată când nu eram relaxat piesa „Tessellate”

Caribou – Our Love (7 octombrie)

Povestea numelui de Caribou vine de la un proces pierdut. Despre acest lucru și despre altele probabil că vă voi spune în timpul zilei de luni, când voi posta recomandarea de muzică bună de luni, dar până atunci, una din piesele de puzzle ale albumului viitor.

Reclame
Ce albume noi de muzică mai aștept anul ăsta [live update]

Un gând despre &8222;Ce albume noi de muzică mai aștept anul ăsta [live update]&8221;

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s