Muzica bună de luni: Jack White – Want and Able.

John Anthony Gillis. E unul dintre cei mai admirați chitariști ai secolului 21.  Nu prea a contat faptul că de mic el voia să fie tobar. Chitara a început să-l amețească prin adolescență. S-a căsătorit cu o barmaniță pe nume Meg White și i-a împrumutat numele de familie. Împreună au format ceea ce avea să devină cea mai cunoscută trupă de punk-blues din istorie, indiferent dacă știm ce e aia punk-blues sau nu: „The White Stripes”. Playlist-urile și oamenii care ascultă playlist-urile din întreaga lume fredonează la unison acel „tuum, dumdumdumdum duum” din „Seven Nation Army” al lui White Stripes. Fie că te apucă în club, prin duș, prin metrou-autobuz, prin bucătărie sau culegând cireșe din vreun copac, e realizarea lui. Multe premii Grammy mai târziu și alte trupe și proiecte prin care și-a pus semnătura (The Raconteurs, The Dead Weather, Karen Elson etc.), Jack White a ajuns și  în momentul în care albumele lui solo sunt proiecte de hotar în muzica internațională. „Blunderbuss” mi-a sucit mințile acum doi ani cu solo-ul ciudat de chitară de pe „Freedom at 21”, acum e rândul lui „Lazaretto” să mă însoțească prin urechi la drum.

Ultimul album, ultima piesă de pe album e preferata mea. Până acolo trebuie savurat cu totul, iar încheierea este covârșitoare. Am scris în propoziții și fraze scurte și tot brusc voi încheia.

Enjoy, totuși,  the music. Albumul Lazaretto se poate asculta în întregime pe Deezer (click pe imagine pentru a-l asculta).

Jack White - Lazaretto

 

Reclame
Muzica bună de luni: Jack White – Want and Able.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s