Documentar: No Internet Week – Tu cât rezişti fără internet?

5 oameni dedicaţi internetului şi social-networking-ului sunt monitorizaţi în timp ce fac pauză de online timp de o săptămână. Internetul, ştiţi, chestia aia de ne fură vieţile de lângă noi şi ne face să scriem pe toate reţelele sociale, inclusiv eu pe asta de blogging. Dacă ai văzut Trainspotting, cam ştii de unde să începi cu documentarul de mai jos. Dacă nu ai văzut Trainspotting, imaginează-ţi ca şi mine că pauza de internet nu va fi numai tăiat de lemne şi viaţă „face to face”. Ştiu, e cam „apăsat” exemplul, dar ceva tot te macină. Din punctul de vedere al omului care lucrează în social media stagnezi. Noutăţile, evenimentele , toate drăcăriile care te ajută pe tine să vezi ce se întâmplă nu neapărat între prietenii tăi de pe Facebook ci şi mai încolo, chiar şi pe Twitter sau Google+ (pentru că în România aceste reţele nu sunt atât de puternice pe cât vrea lumea), se evaporă timp de o săptămână iar doza ta zilnică este înlocuită în primul rând de timpul ăla în care nu lucrezi iar în al doilea rând de obsesia pentru informaţiile „de internet”. Sigur, e o săptămână, nu poţi spune că e un veac de singurătate. Dar odată ce te angajezi să faci asta iar internetul te prinde ca un vaccin de test pe un cobai, nu poţi ieşi aşa uşor din cuşcă.

Dintre toate personajele prezente în cadrul acestei monitorizări, adolescenta mi se pare cea mai normală. Chit că se va întoarce la toate site-urile şi aplicaţiile pe care e înscrisă ea acum, pauza asta nu o obligă să se întoarcă. Sigur, e alegerea ei, iar dacă ea se simte prinsă într-atât de mult de socializare pe online mai mult decât cea offline (cu toate că am văzut că poate scrie şi scrisori din când în când…), asta este. Ceilalţi însă, dedicaţi jobului din social-media, sunt deja „addicted”.

Ce vreau eu să spun aici? Cunosc o grămadă de oameni care lucrează în social-media şi oameni care cred că lucrează în social media şi asta le ocupă tot timpul. Culmea, printre care şi eu. Lucrurile nu sunt simple, pentru că online-ul trebuie presărat de multe ori cu sentimentele şi întâmplările din offline. Iar asta se poate rezolva prin pauze mici, dar dese. Aşa că o lecţie de viaţă dintr-un documentar întins pe o săptămână lucrătoare tot reiese şi tot învăţăm, că de asta mai sunt realizate nişte documentare. Asta ca să nu ne ia internetul pe sus şi să ne izbim doar de un singur geam atunci când vrem să ne împărtăşim sentimentele faţă de alţii.

Şi acum, documentarul:

Mai multe despre participanţii acestui proiect din documentar, persoane foarte importante pentru social-media din Londra şi nu numai, pe site-ul dedicat:  www.nointernetweek.co

Voi ce părere aveţi? Cu care dintre personaje de acolo vă identificaţi şi de ce?

Reclame
Documentar: No Internet Week – Tu cât rezişti fără internet?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s