Muzica bună de luni: Hozier – Angel of Small Death And The Codeine Scene

Ultima mea obsesie face parte din tinerele speranţe ale anului 2014, iar eu cred din ce în ce mai mult urmărindu-i activitatea acestui irlandez că se apropie vremuri bune pentru el şi pentru muzica bună în general. Numele lui? Andrew Hozier-Byrne, pe scurt Hozier.

Muzica? Un fel de blues modern împrietenit cu un gospel puternic care merge direct la inimă. Nu te lăsa păcălit de aceste genuri combinate, sunt cu totul şi cu totul altfel atunci când le asculţi. E plin de stări şi de suflet, o adevărată desfătare de melancolii. După cum aflăm şi de la el de pe Facebook într-un bio excelent de bine scris: „From trivial first world problems to the seismic shifts in geopolitics, the modern Blues resonate down the years with the same eternal themes – loss, loneliness, longing and regret. New wine in vintage casks.” „Listen to any song, from any era; and you’re looking through a keyhole into the artist’s world as seen through their eyes. Art is, in it’s simplest form, the reproduction of the world around us. All artists reproduce their vision of the world, and in doing so create a document that reflects the times they live in”.

Piesa care m-a convins este desigur şi  prima piesă pe care am ascultat-o. Dacă Halellujah de Jeff Buckley ar fi fost o piesă din genul pe care l-am menţionat eu mai sus, modern blues, atunci ar fi fost cu siguranţă „Take Me To Church”, acompaniată de un videoclip-manifest împotriva homofobiei din Europa de Est. E doar o mică parte din magia EP-ului cu acelaşi nume înregistrat în totalitate acasă la artist, dar deja face tot filmul. Fun fact: el cântă pe majoritatea pieselor la toate instrumentele. De pe acelaşi EP, piesa Cherry Wine e cântată de pe acoperişul unui bloc, pe la 6 dimineaţa. Acolo unde-i şade bine, deasupra, în topuri.

De două zile ascult încontinuu cea mai nebunească piesă a lui: Angel Of Small Death and The Codeine Scene. O fi bună ca piesă de luni exemplul ăsta mai depresiv, aşa? Eu aşa am hotărât, aşa e blogul, dar tu poţi alege când şi cum trebuie ascultată aceasta muzică, pentru că trebuie neapărat ascultată şi dată mai departe. 2014 o să fie un an bun pentru Hozier şi asta o să-i ocupe tot timpul.

 

 

 

Anunțuri
Muzica bună de luni: Hozier – Angel of Small Death And The Codeine Scene

2 gânduri despre &8222;Muzica bună de luni: Hozier – Angel of Small Death And The Codeine Scene&8221;

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s