Scurt metraj – Death Of A Shadow

Sâmbătă seară a avut loc la Turbohalle unul dintre evenimentele mele preferate, ShortsUp – Noaptea Lungă A Filmelor Scurte. Cuvintele cheie sunt, normal, scurt-metrajele de care sunt îndrăgostit până peste cap. Lume multă, eveniment sold-out, stat până la 5 dimineaţa cu popcorn în braţe, jocuri de societate, turnul instabil şi foarte multă simpatie şi pasiune pentru privit filme.

Iar ceea ce mi-a rămas mie în cap sunt 20 dintre cele mai frumos cinematografice minute din viaţa mea, numite „Death Of A Shadow”, un short belgian / francez premiat la Festivalul de Scurt-Metraje din Los Angeles. Filmul este povestea lui Nathan Rijckx, soldat ce moare în primul război mondial iar umbra sa este „luată” de un colecţionar de umbre. Care e de fapt pretextul unei reîntoarceri la viaţă? Dragostea pentru o fată întâlnită întâmplător pe frontul francez. Ce trebuie să facă Nathan pentru a reveni la viaţă? Să aducă în colecţie alte 10.000 de umbre cu ajutorul unui aparat complex care seamănă cu o cameră foto din aceea veche, cu declanşator cu magneziu. Un fel de steam-punk combinat cu Aronofsky sau Terry Gilliam, apoi adăugată puţină inspiraţie din revistele de benzi desenate moderne.

Filmul îl puteţi vedea ori la ediţiile viitoare de ShortsUp ori aici, dacă daţi click pe imaginea de mai jos, dar fără subtitrare. Probabil nu o să înţelegeţi nimic din textele vorbite de personaje (un motiv în plus să vedeţi filmul la festival), dar povestea sigur o veţi înţelege.  Vizionare plăcută!

Death Of A Shadow

Reclame
Scurt metraj – Death Of A Shadow

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s