Hannes Coetzee – Teaspoon Guitar

Sună ca o scuză, probabil că asta şi este, dar promit că voi reveni din ce în ce mai mult pe domeniul scrisurilor de aici, că doar îmi îndrăgesc blogul şi asta o să îmi ocupe timpul.

Vi-l prezint aşadar pe domnul Hannes Coetzee şi metoda lui de slide guitar, aşa că partea bună în scrisul de astăzi este că e vorba tot despre muzică. Ceva mai interesantă pentru că e făcută să sune plăcut cu ajutorul unui artificiu de mirare. O lingură pe o chitară.

Hannes Coetzee şi metoda lui de cântat la chitară

Domnul Hannes Coetzee e un chitarist foarte simpatic de 69 de ani din Africa de Sud, cunoscut mai ales pentru modul ăsta de a face slide-uri cu o lingură în gură. Să nu fie totul aiurea înţeles, conceptul se numeşte de fapt „optel and knyp”. De pe interneţii Pământului am aflat următorul citat care pe mine m-a încălzit: „Hannes Coetzee composes his own songs and learnt to play the guitar on the side of the hill when the aloes were too dry to tap and to keep himself company on long lonely evenings in the mountains of the Kamiesbeg. The only known practitioner of the ‘optel and knyp’style he must rank as one of the most unusual slide guitarists in the world. If you shut your eyes you would think that there were two people accompanying each other on guitars.”

Ştiu că vă place, aşa că vă mai dau un videoclip cu Hannes Coetzee. Să fie bine într-o zi de februarie ca asta.

Anunțuri
Notă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s