Despre aşezatul mâncării în pagină.

Primul nivel la care ajungi atunci când te uiţi la emisiuni de gătit e modul în care aranjezi totul în farfurie. Pentru că de ceva timp încoace, emisiunile preferate de la televizor mi se par tot cele care se leagă de mâncare. Că am pornit de la emisiunile lui Radu Anton Roman spre sezoanele de No Reservations ale lui Anthony Bourdain, că e Bizarre Foods a lui Andrew Zimmern, Top Chef (că tot m-am apucat să iau sezoanele la rând), băgatul la burdihan are o cu totul altă valoare atunci când mai şi ştii despre ce e vorba în gătit. Cu ochii aţintiţi în ecran, un simplu cârnat e deja un ospăţ intergalactic. Văzându-i pe sus-numiţii călătorind, nu neapărat prin România, dar pe oriunde în lume, nu se poate să nu ţi se iţească în cap o cât de mică ştiinţă a ceea ce pui pe masă. Te mai duci în bucătărie atunci când e pauză şi parcă altfel aşezi salata în jurul piureului de cartofi, sau pilaful pe lângă copănelele rumenite bine. Nu contează că sunt mâncăruri simple, contează să impresionezi pe cineva, fie el iubit, iubită, mamă-tată, pisic sau căţel (… pentru că altfel arată grăunţele de Pedigree lângă tocăniţa Purina…). Pentru că totuşi, pofta bună vine din aşezarea mâncării în pagină.

 

Sursa: FoodPornDaily.com

Anunțuri
Despre aşezatul mâncării în pagină.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s