8 (Cine iubeşte, nu lasă)

1. Pentru că de aici a pornit totul. Într-o seară de iulie, timpul perfect la temperatura perfectă, astfel încât fiecare crâmpei de plajă de nisip să-mi fie „the perfect joy”. Să ştii că atunci, pentru toată lumea de acolo, oameni pe care în 8 ani de zile i-ai făcut prieteni şi nu te-ai despărţit de ei, nu reprezinţi decât o persoană necunoscută ce se bucură de aceeaşi sfinţi de pe scenă ca şi tine nu e decât o problemă de timp. În fond, dacă era orice altă trupă în faţa mea, timpul şi temperatura perfectă m-ar fi atras iremediabil. Dar am ascultat Urma.

2. Pentru că prietenii te ajută să uiţi. Să uiţi nervi, febră, amintiri, un destin pe care l-ai fi putut avea, o şansă pe care ai fi putut-o lua cu amândouă mâinile până să-ţi dai seama că e greşită, o fată care te-a refuzat, un băiat care te-a iubit, un cuvânt greu lăsat în urmă cu dinţi încleştaţi, o faptă, un zâmbet, o lume, un compromis.

3. Pentru că fără compromisuri, rotiţele unei poveşti frumoase  au continuat să se învârtă, să lase urme la tot pasul. De la două amprente pe zăpadă, din ce în ce mai multe, din ce în ce mai mult venind spre ceea ce nici un alt drum nu putea să ducă.

4. Pentru că încă există un viitor. Culmea, vorbim despre un prezent al verbului „a exista”, de parcă am fi prieteni de-o viaţă. El e sub ceaţă, desigur, pe lângă nişte umbre care te fac să te pierzi, să zbieri sau să îţi alungi cuvinte pline de răutate într-un  shot de tequila sau o sticlă cu vin. Întreg, plin de el, viitorul poate să-ţi zică ce vrea, cum vrea, să ia de lângă tine toate lucrurile la care ţii. Important e să ţii pasul înainte doar uitându-te la ceea ce laşi în urmă. Iar viitorul nu te cere, tu trebuie să-l faci să arate ca zâmbetul unui copil.

5. Pentru că din când în când, e nevoie şi de o cafea în viaţa asta. Irish coffee, strong cofee, machiato, cappucino, frappe, long, espresso, aşa cum eşti tu. Ziua, noaptea, munte, în nisip, pe mare, pe Lună, în pat, sub pat, pe terasă, în câmp, sub soare. Lucruri simple, făcute din plin.

6. Nu ai văzut atunci pe moment o ceaşcă de ceai cu miros de cafea, dar te-ai simţit extraordinar când timpul ţi-a spus că încă există. Pentru că lucrurile simple nu îţi cer să te bucuri de ele.

7. Pentru că…

8. Pentru că de fiecare dată, cine iubeşte, nu lasă.

Anunțuri
8 (Cine iubeşte, nu lasă)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s