Listă de iarnă

… în care nu spui multe lucruri, pentru că dacă le spui aşa multe, îţi pui toţi piticii din cap la lucru şi la un moment dat, ca orice grup omogen ce este, s-ar putea să se ia la harţă şi se alege tot praful de hotărârile tale.

Pune-ţi în gând cam tot ce este mai important pentru tine ca fiinţă egocentrică, ai capacitatea asta de alegere. Alege lucruri care să te surprindă, nu să te îndemne să te prefaci suprins că le ai. Gândeşte-le pe moment, să fii spontan e mai greu, dar odată ce ai reuşit, e ca şi cum tu ai fi inventat roata. Nu e de colo ca un picnic în mijlocul casei să fie gândit exact cu un minut înainte, brânză, şuncă, vin bun şi rodie şi cel puţin o pătură întinsă să tot ai prin coşul mediu zilnic, dacă nu, improvizează un sandviş cu unt şi cu ţuică, dacă-ţi place asta.

Rupe de la inimă şi pentru celălalt. Dacă nu jumătate de inimă, măcar aşa, de-o pipotă tot trebuie, e necesar, mai ales că te simţi tu bine făcând fapta asta. Arată că ţii, că ai, că eşti, în mare parte, un deţinut al unei nebunii mici, aşa cum ai simţit şi prima dată alături de el sau de ea. Mângâie ca să fii mângâiat, dăruieşte, pentru că la un moment dat îţi va da cineva şi ţie ceva înapoi. Tot dintr-un egocentrism cerebral, dar ăla să-ţi fie ţie păcatul.

Şi nu în ultimul rând, fă-ţi o listă. Ia un creion, ia-ţi o hârtie, pentru că vrei. Şi dacă vrei, îţi trebuie. Şi dacă îţi trebuie, lista s-ar putea să te facă şi mai mult să ai. Nu neapărat sufleteşte, ci să-ţi readucă întotdeauna în cap, în gânduri, că acolo, în sertar sau pe lângă, sub pat, ronţăită puţin de vremuri care se perindă pe la tine pe sub pat, există un ceva care să te tragă de mânecă, să-ţi reamintească faptul că vrei să ai. Şi ce e lumea asta dacă într-un final, tu nu ai nimic? Mai ales dacă e la anul?

Acestea fiind spuse, mă apuc de scris. Îmi doresc ceea ce ne doresc şi nouă. Şi dacă nu o să fie aşa cum mi-am pus în listă, mai e optimism şi la anul.

Anunțuri
Listă de iarnă

2 gânduri despre &8222;Listă de iarnă&8221;

 1. Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering, „pentru că vrei. Şi dacă vrei, îţi trebuie.”

  – the 2 Yodas ;)

  si mai am una de la Coldplay:

  „When you try your best but you don’t succeed
  When you get what you want but not what you need…

  And high up above or down below
  When you’re too in love to let it go”…

  Te pup domnu’. Frumos le-ai mai spus!

  >:D<

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s