Interzisele

Tot ce-i interzis, e bine sa-l mananci, sa-l faci sau sa-l bei de cel putin o data. Sa invete toti copiii:

Interzis e sa bei apa rece de la fantana, dupa ce alergi ca descreieratul cu ceilalti copii, care culmea, si ei transpira. Ca vine o tiganca pe nume Amigdalita si-ti taie niste chestii acolo in gat si faci buba si te doare.

Interzis e sa mananci paine de-aia facuta la cuptor. Adica asa, gata iesita din incubatorul de paini, caaalda, cu mirosul ala de faina putin arsa… pe alocuri, in moleculele care miros cel mai puternic si mai imbietor si mai… bunicesc asa. Un coltuc (ce-mi place cuvantul asta, include toata esenta si gustul unui coltuc propriu-zis) rupt cu mana, frumos, salbatic, cu pofta.

Interzis e sa mananci un pepene mare inainte de culcare, asta ca sa rimeze. Asa cum am facut eu cu Diana si Alex. Verii mai mici. Rezulta un mare… pipi. Exact in locul interzis chiar si de noi. Patul. Care si acum mai are o pata de-aia mare (mersi, oaie).

Interzis e sa stranuti sau sa tusesti fara sa iti tii mana la nas. Sa-i spui asta unuia cu doua sacose pline de Carrefour sau de Billa in mana dreapta si restul de Cora si o chiuveta de la Practiker in mana stanga. Stranutatul intens e libertate. Abtinerea de la stranutat e „end of your life”. Zice statistica. Ia sa citim.

Interzis e sa nu saluti batraneii din bloc. Adica tot aia care arunca dupa tine, de la o departare (pardon, inaltime) de 3 etaje, cu cartofi si coltuce de paine tari, pentru ca bati mingea in fata blocului si faci galagie… ca orice copil.

Interzis e sa imbratisezi lumea pe strada. Iti dau astia voie doar cu aprobare. Semnaturi, buletine, oficialitati si alte documente. Iar saracul om emo (e om nu? adica…), parca-l si vad tot asteptand la Universitate, distrugandu-si vena cu vena, doar-doar o veni vreun hippiot sa-l intrebe de sanatate. Adica voi sa va imaginati un dialog de genul: „Free Hug?” „Daaaaa, oooo, daaaa… dar mai intai… o intrebare (stai sa-mi pun vena la loc, stii, doar m-am muscat aici… cum faceai si tu ceasuri cand erai mic)… Ai aprobare, nu?”

Si desigur, multe altele, care iti pot schimba lumea, iti pot da fericirea implinirii lor, dar sunt anumite obstacole prin care daca nu treci, nu afli ca lucrurile alea sunt interzise, de fapt. Logic.

Un plus mic: interzise sunt si manelele la maxim si fara numar la 3 dimineata in blocul 103, sc. A, ap. 47, dar aia sunt bezmetici. Sau mutzufani. Nu intra in nici o categorie placuta.

Si… da. Dar mai intai, sa citim multe lucruri si sa invatam. Pentru ca astea erau interzise odata.

Si cei de la magazinele enumerate mai sus sa stie ca imi place La Fourmi. Multumesc.

Anunțuri
Interzisele

8 gânduri despre &8222;Interzisele&8221;

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s