Debusola de aur.

Pentru ca se poate, se ia o carte, in trei volume („His Dark Materials”), se citeste pe diagonala, se ia scenaristu’ de umar si se face film.

Dupa care se mira toata lumea de ce nu e bine vazut filmul. The Golden Compass (Busola de Aur). Care o sa fie de fapt trilogie si mi-e sa nu-mi pun mainile in cap dupa ce sunt rugat chiar de toate review-urile de filme sa citesc cartile si sa-mi placa ce scrie acolo (ceea ce si fac, am trei zile libere de Craciun) si sa ma uit la toate.

Ideea in schimb e faina. Aia cu oamenii care au pe langa ei daemonii proprii, reprezentari ale sufletului sub forma de animale. Foarte tare. Copiii o sa fie mai mult decat fericiti cand o sa descopere asa ceva in ouale cu surprize de la Mac.

Culmea e, dupa ce am inceput cartea, e ca volumele astea nu sunt pentru film de copii. His Dark Materials are niste idei bine puse la punct, controversate (si acum mai sunt scandaluri cu biserica). Ceea ce va doresc in continuare, dupa ce va faceti o idee asupra filmului. De preferabil primele 20 de minute. Sau numai bataia aia intre ursii polari plini de armuri. Splendida.

Reclame
Debusola de aur.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s