1 Decembrie, un brad misto

Pentru ca toti cei ce au fost la Unire acum 98 de ani s-au strans in jurul unui cel mai mare brad din Europa, au aprins faclele de nu mai aveau cei din judetele Covasna si Mehedinti opaite la care sa-si incalzeasca mainile iernatice sau sa-si friga pisicile cozile prin ele. Au ocupat cea mai mare parte din circulatie, carutasii se injurau de mama focului, saretele personale se inghionteau sa mai prinda vreun loc prin glodul format de zloata si de gloata. Alba Iulia era frumos ornamentata cu turturi si cu nervi din ce in ce mai taranesti. Si ca veni vorba, fiecare taran, de la opincar pana la iobag cu norma-ntreaga, facea poze cu mobilul. Mii de mobile, o padure de mobile care fac click si apoi un zgomot de aparat de fotografiat. Si apoi, fiecare, cu familia, cu catelul si cu purcelul, se uita sa vada, peste umarul fotografului, cum a iesit poza. Si erau fericiti.

In momentul zero, Vasile Goldis apasa pe un buton, si-n locul Rezolutiei Unirii apare ca din pamant marele si imensul copac care aduce fericirea in sufletele romanilor, care schimba ceva in societatea aceasta searbada si grea, fugareste pe cei rai, ingrasa pe cei slabi, multumeste jumatate din populatia stransa acolo si-o dementializeaza pe cealalta jumatate.

Totul pentru ca exista Unirea. Pentru ca niste oameni s-au luptat si au murit pentru a infaptui un brad minunat, in jurul caruia sa cantam si sa facem poze cu o padure de mobile.

Anunțuri
1 Decembrie, un brad misto

2 gânduri despre &8222;1 Decembrie, un brad misto&8221;

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s