Domi e de chipuri! (Kumm 23 nov. la Clubul Taranului)

Da, si asa are sa-i ramana numele, pentru momentul de respiro-comico-parodico-muzicalo-excelent din Clubul Taranului de vineri seara.

Un concert ca nealtul asa cum au fost toate de pana acum, nici un moment nu se repeta, doar melodiile in alte si alte feluri cantate, imi schimb pana si eu modul de zbantuiala si zdranganeala a capului pe fiecare ritm, asa de surprins is, si pe drept cuvant de nu-mi place.

Inceput lent, cu o melodie veche, „Little Blue”, pacat ca inca e citita de pe foaie de Catalin, sau probabil vrea el sa dea aparente de piesa recitata, nu stiu, apoi „Different Parties” de pe albumul cu acelasi nume, „Scandal” de pe albumul viitor, probabil cea mai misto varianta de pana acum, devine din ce in ce mai mult piesa mea preferata de pe „kumm s-o numi el albumul care va veni”, apoi din nou de la capat, de data asta invers istoric, catre origini, cu „One For Each Day” de pe „Different…” si „Curse” de pe vechile, unde ne-am dementializat mintile de se mirau si pozele de pe peretii clubului de noi (cel putin rata aia de sub care imi erau hainele, stiu sigur ca numai serioasa nu putea fi).

Pe urma nu mai stiu care a fost ordinea, cert e ca imi amintesc, chiar daca vag, multe din melodii. A fost „Tantarul” lui Iordache, cand e el solo, fara saxofon (pe bune daca-l vad vreodata pe Iordache fara saxofon, chiar si pe strada, asa, intorcandu-se de la piata cu sacosile <<piata, nu Cora, pentru ca nu facem reclama>>, tot cu saxofon il vad, ca prin vis), „Beauty Queen” dupa care-s moarte toate fiintele din „regnu’ cu cruce” (mersi Cougar), „Safe”, cu o varianta de sarea varul de pe pereti si inima din noi de bucurie c-auzim asa ceva…, apoi piesa aia porno, cu animalele, de se facuse jungla si noi ca tribul lui Papuc pe-acolo pe terenul de dans, si asta imi aduce aminte ca s-a cantat si „Rest in Pieces” sau „Aia cu maimutele”, si pentru ca maimutele sa traiasca, trebuie eradicata incalzirea globala cu „Freeze” adica sa batem din palme pana vine era glaciara de-atata cantare dupa noi…

Si… momentul unde am vrut sa ajung. Unde Domi ia cel microfon si incinge un acel moment tres jolie, o istorie de vreo 10 minute a 10 ani de Kumm („si-acum, baiatu’, un mi minor”), cu melodii incluse cantate tot de el, printre care… sa ma uit in mesajul de sambata catre oitza… „Angels and Clowns”, „O mie de chipuri” varianta semi-unplugged (fanii care au trait istorie alaturi de KUMM sau doar cei care au pachetul aniversar, am inteles ca inca se mai vinde, stiu despre ce e vorba, Laptaria din august 2005 cu Dan Byron) , „Vorbe-n vant”, piesa pe care n-am ascultat-o niciodata in vreun concert, „La La La”, „Marty”, vocea lui Oigan imitandu-l pe Bob Dylan… si altele, (cam ca in Seinfeld cu tenorii, atat de cunoscuti pentru noi dar mereu se zice „Pavarotti, Domingo and… and… THE OTHER GUY!” „The other guuuy?” „The OTHEEEER guuuuy!”), impuscaturile lui Oigan, din chitara, vocea lui Iordache de saxofon bariton pe „O mie de chipuri”, cel mai hazliu moment in tot hazliul creat, Utu la voce, acest TmBase al Romaniei muzicale, Andrasz simpatic „Buna seara”…

Apoi „The Mask”, piesa de incheiere care nu a fost si nu va fi vreodata pe vreun album pentru simplul fapt ca varianta de concert e priceless. Acea hora banateana de sar opincile si praful de pe faianta din baie curatata in fiecare ora cu carpita de ochelari (exagerez desigur, pentru a se face momentul mai maret in exprimare), si au plecatara… spre parerea noastra de rau, si s-au intors, spre parerea noastra de bucurie, cu „Yellow Fever”.

Si cam atat. Muzica a facut totul vineri seara, iar ce zic eu acum is doar cuvinte. Nu se mananca muzica lor numai cu atat. Asa ca…

Nu, chiar merita faptul de a veni la un concert KUMM. Baietii astia sunt de basm. Urmatorul concert, in Laptarie, vineri :).

Reclame
Domi e de chipuri! (Kumm 23 nov. la Clubul Taranului)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s